Gevuld stokbrood met ham en tomaat
Recept
Bijgerecht - 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten
- 150 g gezouten boter
- 1 knoflookteen, geperst
- 10 g basilicum, fijngehakt
- 15 g platte peterselie, fijngeknipt
- 8 g bieslook, fijngeknipt
- zout, versgemalen peper
- 1 tl ketjap manis*
- 1 wit stokbrood
- 2 vleestomaten, in plakjes
- 50 g Serranoham
- extra: aluminiumfolie, keukenmachine
Bereiding
- Roer voor de kruidenboter de boter romig met de keukenmachine. Meng de knoflook, het basilicum, de peterselie en de bieslook erdoor. Breng op smaak met zout, peper en ketjap.
- Maak aan de bovenkant van het stokbrood diagonale inkepingen en besmeer die met de kruidenboter. Zet in de inkepingen om en om een plakje tomaat en een plakje ham. Wikkel het stokbrood in aluminiumfolie en leg het aan de rand van de BBQ en rooster het ca. 10 minuten. Draai het brood af en toe.
*Ketjap manis is een extra smaakmaker in deze kruidenboter. De ketjap zorgt ervoor dat alle toegevoegde smaken een beetje versterkt worden, zonder dat de boter naar ketjap gaat smaken.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).