Recept
Vega: Witte koolsalade met cashewnoten
Recept
Bijgerecht - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 50 g cashewnoten, ongezouten
- 50 g rozijnen
- 200 g witte kool*
- 2 el olie
- 2 el sinaasappelsap
- 2 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 100 g worteljulienne
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin of in een roosterpan op de BBQ.
- Wel de rozijnen ca. 10 minuten in heet water en laat ze uitlekken.
- Verwijder de stronk van de witte kool en schaaf hem in flinterdunne reepjes.
- Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, de yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een slakom de witte kool, de worteljulienne, de rozijnen en de dressing. Zet hem een half uurtje in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. Door het zuur uit de dressing wordt de kool zachter. Garneer de salade met de geroosterde cashewnoten.
Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.