Skip to main content

Recept


Vega: Witte koolsalade met cashewnoten

Witte koolsalade
Witte koolsalade

Recept

Bijgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 50 g cashewnoten, ongezouten
  • 50 g rozijnen
  • 200 g witte kool*
  • 2 el olie
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 100 g worteljulienne
  • zout, versgemalen peper 

Bereiding

  1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin of in een roosterpan op de BBQ.
  2. Wel de rozijnen ca. 10 minuten in heet water en laat ze uitlekken.
  3. Verwijder de stronk van de witte kool en schaaf hem in flinterdunne reepjes.
  4. Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, de yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng in een slakom de witte kool, de worteljulienne, de rozijnen en de dressing. Zet hem een half uurtje in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. Door het zuur uit de dressing wordt de kool zachter. Garneer de salade met de geroosterde cashewnoten. 

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.