Recept:
Gegrilde perzik met mascarponeroom en amaretti
Recept
Dessert - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 250 g mascarpone, losgeklopt
- 250 ml slagroom
- 2 tl suiker
- 1 vanillestokje
- rasp van ½ citroen
- 8 rijpe perziken, gehalveerd
- 2 el Gall & Gall Amandel likeur
- 10 amarettikoekjes, verkruimeld of 10 bitterkoekjes
Bereiding
- Klop de mascarpone los met de slagroom en de suiker. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Roer het merg en de citroenrasp door het mascarponemengsel.
- Leg de perzikhelften op een goed ingevette BBQ-rooster. Rooster ze aan beide zijden boven matig heet vuur 3 à 5 minuten tot ze mooi geschroeid zijn.
- Verdeel ze over de borden en sprenkel er eventueel wat likeur over. Schep de mascarponeroom ernaast. Garneer met de amarettikruimels.
Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.