Recept
Paella met Catalaanse worstjes: net even anders!
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur
Ingrediënten
- 4 kipdrumsticks
- 4 el olijfolie
- 4 Catalaanse worstjes
- 100 g chorizo, in blokjes
- 1 kippenbouillontablet
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 grote rode paprika, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 300 g risottorijst
- 1 blik tomatenblokjes
- 175 g doperwten
- 15 g platte peterselie, fijngehakt
- 8 reuzengarnalen (ca. 150 g)
- zout, peper
- extra: paellapan of hapjespan (doorsnede 30 cm)
Bereiding
- Wrijf de drumsticks in met zout en peper. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de drumsticks in ca. 10 minuten bruin en bijna gaar.
- Snijd de worstjes in grove stukken. Doe de worst en de chorizo bij de drumsticks en bak alles bruin.
- Breng 6 dl water aan de kook en los daarin de kippenbouillontablet op.
- Verhit de rest van de olie in een paellapan of hapjespan. Bak de ui, paprika, peterselie en knoflook op laag vuur. Roer de rijst erdoor en bak kort tot de korrels glanzen. Voeg de tomatenblokjes met vocht, de doperwten en de kippenbouillon toe. Roer en breng al roerend aan de kook. Zet dan het vuur halfhoog.
- Verdeel het vlees over de rijst en laat alles in ca. 20 minuten gaar sudderen. Warm de garnalen de laatste 5 minuten mee. Draai het vuur uit, haal de deksel van de pan en dek de paella af met een droge, schone theedoek. Laat even staan, zodat de rijstkorrels van elkaar loskomen.
Weetje: De Spanjaarden geven hun paella extra pit door saffraan toe te voegen aan de bouillon en een extra rode peper mee te bakken met de uitjes en de knoflook. Van de saffraan krijgt de rijst een mooie goudgele kleur.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.