Recept:
Aardappel-vissoep met bacon
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 25 g boter
- 150 g bakbacon, in stukjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 1 kleine knoflookteen, geperst
- 1 el bloem 350 ml volle melk (opgewarmd tot heet)
- 250 g vastkokende aardappels, geschild en in grove blokjes
- ½ l visbouillon (van blokjes)
- 150 g maïskorrels (blik)
- 350 g kabeljauwfilet, in blokjes
- 1 eidooier
- 125 ml slagroom
- 2 el platte peterselie, fijngehakt
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Verhit de boter in een soeppan en bak de bacon licht knapperig. Voeg de ui, bleekselderij en knoflook toe en bak ca. 3 minuten mee. Roer de bloem erdoor, bak 1 minuut mee en schenk de hete melk erbij. Doe de aardappelblokjes en bouillon erbij en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Voeg de maïs en kabeljauwblokjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes meekoken.
- Klop de eidooier door de slagroom, roer dit mengsel door de soep en warm even mee (niet meer laten koken).
- Bestrooi de soep met de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Heerlijk met knapperig brood.