Skip to main content

Hete bliksem met mosterdspeklapje

Hete bliksem met speklapje
Hete bliksem met speklapje

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 1½ kilo kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
  • 750 g friszure appels (goudrenetten)
  • 750 g zoete appels (golden delicious)
  • 500 g magere speklapjes
  • 3 el Franse mosterd
  • 50 g boter
  • 1 el honing
  • zout, versgemalen peper 

Bereiding

  1. Schil alle appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in acht parten. Kook de aardappelblokjes ca. 5 minuten in een pan met ruim water en zout. Leg de appelparten boven op de aardappelen, breng alles opnieuw aan de kook en kook dit in ca. 15 minuten gaar.
  2. Bestrooi intussen de speklapjes met peper en besmeer ze met 2 el mosterd. Bak de speklapjes op half hoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag in ca. 15 minuten gaar en knapperig. Keer de speklapjes tijdens het bakken af en toe om.
  3. Giet de aardappelen met de appels in een vergiet af. Doe dit terug in de pan, voeg de boter toe en roer alles door elkaar. Niet fijn stampen: de appels moeten heel blijven. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de speklapjes op de hete bliksem.
  5. Doe 150 ml water bij het achtergebleven bakvet en breng dit al roerend aan de kook. Roer 1 el mosterd en de honing erdoor. Serveer deze jus er apart bij.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.