Spaghetti met broccoli en pancetta
Recept
Hoofgerecht - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
-
300 g spaghetti
- 500 g broccoli, in kleine roosjes
- 4 el olijfolie
- 150 g dik gesneden pancetta, in reepjes*
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, in plakjes
- 6 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
- 50 g Parmezaanse kaasflakes
- zout, versgemalen peper
*Je kunt ook ontbijtspek gebruiken
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
- Kook in een andere pan de broccoli 3 minuten in water met zout. Giet de broccoli af en spoel af met koud water.
- Verhit de olijfolie in een wok. Bak de pancetta, ui en knoflook 3 minuten. Roer de broccoli en zongedroogde tomaatjes erdoor en bak 5 minuten mee.
- Roer de pasta door het broccolimengsel. Verwarm nog even door en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de Parmezaanse kaasflakes.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).