Recept
Hollandse garnalen met groene asperges en avocado
Recept
Voorgerecht - 4 personen - 10 minuten
Ingrediënten
- 12 groene aspergetips
- 1 advocado
- 125 ml crème fraiche
- zout en peper
- bieslook
- 1 tomaten
- olijfolie
- 200 g gepelde Hollandse garnalen
- fijngesneden dille
Bereiding
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook 12 groene aspergetips 3 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel onder ijskoud water, dan blijven de asperges knalgroen.
- Halveer 1 avocado en pureer met 125 ml crème fraiche, een beetje zout en peper en wat bieslook.
- Snijd 2 tomaten in kwarten, haal de zaadjes eruit en snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng door de blokjes wat zout, peper en olijfolie.
- Doe in 4 lage brede glazen elk 1 el tomatenblokjes.
- Meng 200 g gepelde Hollandse garnalen met een hand fijngesneden dille, verdeel over de glaasjes.
- Doe in elk glas een lepel avocadocrème, zet er drie aspergetips in. Versier met een takje verse dille.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).