Gebakken parelhoenfilet
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 60 minuten
Ingrediënten
- 500 g geschilde vastkokende aardappels
- boter
- peper en zout
- versgeraspte nootmuskaat
- 200 g geraspte kaas
- 150 ml slagroom
- 4 gezouten en gepeperde parelhoenfilets
- 4e el boter
- 2 gesnipperde sjalotjes
- 500 g gemende paddenstoelen
- 1 tl verse tijmblaadjes
- 125 ml crème fraîche
- 2 el dragon
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd 500 g geschilde vastkokende aardappels in dunne plakjes.
- Vet een grote ovenschaal of 4 eenpersoonsschaaltjes in met boter.
- Leg er een laagje aardappel in en bestrooi met wat peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.
- Maak verschillende laagjes en dek steeds af met (in totaal) 200 g geraspte kaas.
- Zorg ervoor dat het laatste laagje kaas is.
- Schenk er 150 ml slagroom over en bak de gratin ca. 40 minuten in het midden van de oven.
- Bak in de tussentijd 4 gezouten en gepeperde parelhoenfilets in 4 el boter knapperig bruin. Laat ca. 25 minuten garen op middelhoog vuur. Haal ze van het vuur en houd warm onder aluminiumfolie.
- Bak in het overgebleven braadvet 2 gesnipperde sjalotjes zachtjes aan. Voeg 500 g gemengde paddenstoelen in plakjes en 1 tl verse tijmblaadjes toe en bak tot de paddenstoelen mooi bruin zijn. Bestrooi met peper en zout.
- Roer er 125 ml crème fraîche en 2 el dragon door.
- Serveer bij de parelhoen met een stukje gratin en wat groene groenten als verse spinazie of haricots verts.
Tip: je kunt dit gerecht ook met kippenbouten maken
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).