Skip to main content

Recept:


Ananas tarte tatin met karamelsaus

driemaal ananas tarte tatin
driemaal ananas tarte tatin

Recept

driemaal tarte tatin op een bord en een kaars

Dessert- 4 personen - 10 minuten, 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 100 g lichtbruine bastardsuiker
  • 3 el water
  • 50 g boter
  • 4 schijven verse ananas
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • vanille-ijs

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een ruime pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Laat de pan warm worden en zet het vuur laag. Doe 100 g lichtbruine basterdsuiker in de pan en laat kort inbranden. Voeg dan 3 el water toe en laat het suikermengsel stroperig worden. Laat nog heel even gaan tot je karamel ruikt en hij mooi bruin van kleur wordt. Zet het vuur uit en voeg dan 50 g boter toe. Roer goed door.
  3. Vet vier ovenschaaltjes in met boter en doe onderin elk ovenschaaltje wat karamel.
  4. Snij 4 schijven verse ananas, haal met een scherp mes het hart eruit maar hou de schijf heel. Leg elke schijf onderin een klein rond ovenschaaltje op de laag karamel. Dek af met een plakje bladerdeeg en schuif in de voorverwarmde oven.
  5. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat een paar minuten afkoelen in de schaaltje, snij daarna de zijkant wat los en keer ze om op een bordje.
  6. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.

TOKARA SAUVIGNON BLANC


In deze witte wijn ruik je kenmerkende aroma's van guave en kweepeer met daaronder groenere tonen als van asperges en vers gemaaid gras. De wijn heeft een lekker frisse smaak waarin je verse Granny Smith appel herkent. Dit is een ideale wijn voor een warme zomerse dag. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.