Skip to main content

Eton Mess met mango, framboos en munt

Recept

Eton mess in glas met wijn ernaast

Dessert- 4 personen - 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote meringue-schuimen
  • 20 verse muntblaadjes
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 mango
  • 200 g frambozen
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Verkruimel 2 grote meringue-schuimen. 
  2. Maak wat muntsuiker door 20 verse muntblaadjes te vijzelen met 2 el kristalsuiker. De suiker wordt knalgroen en gaat lekker ruiken. Vis de muntblaadjes ertussenuit. 
  3. Snijd 1 mango in mooie blokjes. Kijk 200 g frambozen na, veeg ze schoon maar spoel ze niet af. Klop 200 ml slagroom op (zonder suiker) en schep daar 200 ml Griekse yoghurt doorheen.
  4. Schep 2/3 van het  verkruimelde schuim door het yoghurt-slagroommengsel (bewaar de rest). Schep een laagje in vier grote wijnglazen zonder poot. Verdeel er wat van de mango en frambozen overheen. Bedek met een tweede laag van de yoghurt-slagroom.
  5. Decoreer het glas met het overgebleven schuimkruim en de rest van het fruit.
  6. Bestrooi met muntsuiker.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.