Lekkere snacks
Borrelhapjes
OLIJF SPIESJES
Ingrediënten
- 8 cocktailprikkers
- 8 groene olijven
- 8 uitgelekte ansjovisfilet op olie
- 8 zilveruitje op zuur
Bereiding
Neem 8 cocktailprikkers en rijg op iedere prikker om en om 1 groene olijf, 1 uitgelekte zoute ansjovisfilet op olie, 1 stukje groene peper op zuur en 1 zilveruitje op zuur.
CROSTINI MET GARNALEN
Ingrediënten
- 8 stukjes stokbrood
- een teen knoflook
- advocado
- 8 el Hollandse garnalen
- olijfolie
- citroensap
- paprikapoeder
- peper en zout
- gehakte peterselie
Bereiding
- Rooster 8 stukjes stokbrood. Wrijf er meteen teen knoflook overheen.
- Beleg ieder broodje met stukken avocado en een el Hollandse garnalen.
- Druppel er wat olijfolie en citroensap over.
- Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout en wat gehakte peterselie
CROSTINI MET SERRANOHAM
Ingrediënten
- 8 stukjes stokbrood
- teen knoflook
- 8 plakken Serranoham
- 16 groene aspergepunten
- olijfolie
- 4 kwarteleitjes
- paprikapoeder
- peper en zout
- mayonaise
Bereiding
- Rooster een stukje stokbrood.
- Wrijf er met een teen knoflook overheen.
- Beleg met een plak Serranoham en 2 geblancheerde groene aspergepunten. Druppel er wat olijfolie over.
- Leg er een gekookt en gehalveerd kwarteleitje op.
- Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout. Ook lekker met een heel klein beetje mayonaise op het kwarteleitje.
DADELS MET BACON
Ingrediënten
- 8 grote dadels
- 8 plakjes bacon
- 8 cocktailprikkers
- olie
- balsamicosiroop
Bereiding
- Rol 8 mooie grote dadels (bijv. Medjouldadels) elk in een plakje bacon. Steek vast met een prikker.
- Doe een beetje olie in een koekenpannetje.
- Bak de dadels tot de bacon goudbruin en knapperig is.
- Serveer met een kneepje balsamicosiroop.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).