4 tips voor in je gourmetpannetje
Gourmetten doe je meestal met de feestdagen. Maar ga je eten met vrienden en familie en heb je geen om de helft van je avond te missen omdat je in de keuken staat? Wij maken het je gemakkelijk: ga lekker gourmetten! Met deze vier tips wordt het een heerlijke avond!
CHAMPIGNONS MET BRIE
Ingrediënten
- gesneden paddestoelen
- boter
- zout
- brie
Bereiding
- Bak de gesneden paddenstoelen in een pannetje bruin met een klein beetje boter.
- Breng op smaak met zout en dek de paddenstoelen af met twee plakjes brie (in de lengte gesneden).
- Zet het pannetje even onder het grillelement en laat de breif smelten.
GAMBA'S MET KORIANDER
Ingrediënten
- rauwe gamba's
- 1 el olijfolie met knoflookchilipepersmaak
- koriander
Bereiding
- Bak wat rauwe gamba's in 1 el olijfolie met knoflookchilipepersmaak tot ze lichtroze zijn.
- Bestrooi met wat verse koriander. Lekker met cocktailsaus.
BIEFSTUK MET CHAMPIGNONROOMSAUS
Ingrediënten
- gesneden champignons
- biefstuk
- 2 el slagroom
- boter
- scheutje whisky
- zout en peper
Bereiding
- Verhit een klontje boter in een pannetje en bak wat in plakjes gesneden champignons tot ze lichtbruin zijn.
- Leg het biefstukje erbij, bak snel om en om en haal hem uit het pannetje.
- Voeg 2 el slagroom en een klein scheutje whisky aan de champignons toe.
- Roer even door en breng op smaak met zout en peper.
MINI CHEESEBURGER
Ingrediënten
- boter
- mini hamburger
- plakje jonge kaas
- mini broodje
- blaadje sla
- plakje komkommer
- plakje tomaat
Bereiding
- Verhit in een panetje een klein klontje boter en bak een minihamburger om en om gaar.
- Leg er een plakje jonge kaas op en zet het pannetje onder het grillelement tot de kaas gesmolten is.
- Halveer het minibroodje en bak het (in een ander pannetje of op de grillplaat)
- Beleg het broodje met wat blaadjes sla, plakjes komkommer, plakjes tomaat, de cheeseburger en wat ketchup.