Abrikozentaartjes met amandelcrème
Recept
Nagerecht - 6 personen - 40 minuten
Ingrediënten
Deeg
- 250 gram bloem
- 150 gram zachte boter
- 125 gram poedersuiker
- 1 ei
- 1 eidooier
- snufje zout
Bereiden
Glazuurlaag
- halve abrikozen
- abrikozenjam
Bereiding
Deeg
- Meng de boter, poedersuiker en het zout tot een geheel.
- Voeg het ei, het eigeel en als laatste de bloem toe.
- Zet in de koelkast tot het helemaal is afgekoeld.
Amandelcrème
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot er een homogeen geheel ontstaat.
- Rol het deeg uit en leg hetin taartvormpjes. Prik er even met een vork in zodat er geen luchtbelletjes ontstaan als ze in de oven staan. Plaats ze in de oven op 160˚C.
- Haal de taartjes, na ongeveer acht minuten uit de oven als het deeg bruin begint te worden.
- Smeer vervolgens de amandelcrème op de taartjes en zet ze weer ongeveer zes minuten in de oven om af te bakken. Laat ze daarna afkoelen.
- Snijd de abrikozen in dunne schijfjes en leg ze op de taartjes. Bedek ze met abrikozenjam.
- Serveer de abrikozentaartjes met een glas Rémy Martin X.O. met ijs.