Haring tartaar met limoenmayonaise
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen
Met dit recept maak je een heerlijke frisse haring tartaar.Ingrediënten
- 8 zoute haringen, gefileerd
- een kwart komkommer
- 5 el limoenmayonaise
- 4 el rucola-olie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 lente-uitje, fijn gesneden
- 1 tl limoenrasp + wat kleine stukjes limoen
Bereiding
- Snijd de haring in kleine stukjes en hak deze vervolgens klein tot tartaar. Snijd de komkommer in de lengterichting open en verwijder de zaadlijst. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Schep de haringstukjes, de komkommer, 2 el limoenmayonaise, het sjalotje en het lente-uitje in een kom. Voeg de limoenrasp en de stukjes limoen toe. Meng alles goed en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
- Meng de overgebleven 3 el limoenmayonaise met de rucola-olie.
- Serveer de haringtartaar op elk bord als een torentje of maak er een echt tartaartje van met behulp van een bakring.
- Maak limoenmayonaise door mayonaise te mengen met wat limoensap en limoenrasp, naar smaak.
- En rucola-olie door een handje rucola met 50 ml olijfolie even in de blender te doen, beetje peper en zout toevoegen.
- Druppel op het bord om het tartaartje heen het mengsel van limoenmay en rucola-olie.