Tagliata di manzo met courgette
Recept
p>Lunchgerecht - 4 personen - ca. 25 minuten
Ingrediënten
- 4 kleine courgettes
- citroensap
- zeezout
- witte peper
- 400 g entrecôte
- extra vergine olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
- balsamicosiroop
- sterrenkers
- Parmezaanse kaasflinters
Bereiding
- Snijd de courgettes met een kaasschaaf of mandoline in flinterdunne linten. Doe in een schaal.
- Besprenkel met een beetje citroensap en bestrooi met wat zeezout en witte peper.
- Besmeer de entrecôte met wat olijfolie en bestrooi ruim met zwarte peper en zeezout.
- Gril het vlees in een grillpan ca. 2,5 minuut (afhankelijk van de dikte) aan elke kant tot het mooie grillstrepen krijgt.
- Laat 2 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie.
- Snijd het vlees in dunne plakken. Verdeel over vier borden.
- Bedruppel het vlees met wat balsamicosiroop en verdeel de courgettelinten erover.
- Besprenkel met een goede extra vergine olijfolie.
- Maak af met een beetje sterrenkers en Parmezaanse kaasflinters.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).