Panzanella met gegrilde witte-tonijnsteaks
Nog even nazomeren met deze heerlijke salade met gegrilde witte tonijn. Lekker van de barbecue of uit de grillpan.
Recept
Maaltijdsalade - 4 personen - ca. 35 minuten
Ingrediënten
- 3 el verse oregano
- 1 teen knoflook
- zeezout versgemalen
- zwarte peper
- 9 el extra vergine olijfolie
- 4 witte-tonijn-steaks
- 2 el rodewijnazijn
- 4 Tasty Tom-tomaten (in stukken)
- 2 gele tomaten (in stukken)
- 1 kleine rode ui (in halve ringen)
- 3 el bladpeterselie (fijngesneden)
- 3 el basilicum (in stukken gescheurd)
- 2 el kappertjes
- 6 ansjovisfilets (in stukjes gesneden)
- 3 zuurdesem boterhammen (liefst oude)
Bereiding
- Maak eerst de marinade. Wrijf daarvoor de oregano, knoflook, 1 tl zeezout en wat zwarte peper fijn in een vijzel. Voeg 3 el olijfolie toe en meng door elkaar.
- Smeer 4 witte tonijnsteaks in met deze marinade. Laat 30 minuten marineren.
- Klop ondertussen een dressing van de rest van de olijfolie, rodewijnazijn, wat zeezout en zwarte peper.
- Meng de dressing in een grote slakom met de tomaten, ui, bladpeterselie, basilicum, kappertjes en ansjovisfilets.
- Rooster het brood heel lichtjes.
- Scheur in stukken en meng door de salade.
- Zet de panzanella weg zodat het brood de sappen goed kan opnemen.
- Gril de tonijnfilets om en om 2 minuten aan iedere kant op een grillpan of barbecue. 9. Verdeel de panzanella over vier borden en leg de tonijnsteaks erop. Serveer direct. Panzanella kun je aanvullen met stukjes paprika, olijven, artisjok etc.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).