Garnalen-erwtenrisotto
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - ca. 40 minuten
Ingrediënten
- 1 l visbouillon (van 1 bouillonblokje)
- 250 g erwtjes
- 1 tl saffraan draadjes
- 4 grote, rauwe scampi (ongepeld)
- 5 el extra vergine olijfolie
- 3 el citroensap
- 3 tenen knoflook (gehakt)
- 5 el bladpeterselie (fijngehakt)
- 1 ui (gesnipperd)
- 400 g arboriorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 3 Tasty Tom-tomaten (in stukjes)
- 400 g rauwe steurgarnalen (gepeld)
- peper en zout
Bereiding
- Blancheer de erwtjes in de visbouillon.
- Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon, spoel af onder koud stromend water en zet weg.
- Voeg de saffraan draadjes toe aan de bouillon en houd warm.
- Marineer de scampi’s in 3 el olijfolie, het citroensap, 1 teen knoflook en 1 el peterselie 30 minuten in de koelkast.
- Gril ze in ca. 2 minuten aan iedere kant gaar op de grillpan of barbecue.
- Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de ui en de rest van de knoflook zachtjes aan tot de ui glazig begint te worden.
- Voeg de rijst toe en roerbak tot de rijst van binnen wit begint te kleuren.
- Schenk de witte wijn erbij en breng al roerend aan de kook tot de wijn is opgenomen.
- Voeg de tomaten en 150 ml van de warme visbouillon toe.
- Breng weer aan de kook onder voortdurend roeren.
- Voeg als de bouillon is opgenomen weer wat bouillon toe en ga zo al roerend door tot de rijst bijna al dente is.
- Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de steurgarnalen toe en kook mee tot de garnalen roze en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg dan de rest van de bladpeterselie en de erwtjes toe. Schep voorzichtig om. Schep wat risotto op vier borden en versier met een gegrilde scampi.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).