Skip to main content

Ontdek de recepten


Chicken & Waffles

Chicken & Waffles

Met Pasen doe je extra je best om een lekkere brunch, gourmet of diner op tafel te zetten. De perfect passende drank zorgt ervoor dat je gerecht én de drank zelf nog lekkerder smaken! Wij hebben de perfecte Borrel & Brunch combinaties voor je uitgezocht. Zo kan je optimaal genieten tijdens de paasdagen!

image

PAASBRUNCH - CHICKEN & WAFFLES 

Een keer iets nieuws proberen tijdens de paasbrunch? In Amerika zijn chicken & waffles een klassieker. De luchtige wafels met ahornsiroop gaan perfect samen met de hartige krokante kip. 

Het recept
8 Personen - duur 30 minuten

  • 10 min. voorbereiding
  • 20 min. koken

 

 

Benodigdheden

KARNEMELK PEKEL GEKRUIDE KORST PIKANTE HONING BOTERSAUS
  • 2 kopjes (480 ml) karnemelk OF gezuurde volle melk* (zie noten)
  • 1 eetlepel koosjer zout
  • ½ eetlepel knoflookpoeder
  • ½ eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel hete saus of chilipoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 3 kopjes (384 g) bloem voor alle doeleinden
  • 43 g maïzena
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels koosjer zout
  • 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
  • ¼ kopje (85 g) honing (je kan ook ahornsiroop gebruiken)
  • ½ theelepel chilipoeder (of meer als je van veel pit houdt)
  • 4 eetlepels (57 g) ongezouten boter
  • ½ theelepel koosjer zout
  • Beste Belgische Wafelrecept

 

Bereidingswijze:

  1. Klop de karnemelk of zure melk, koosjer zout, knoflookpoeder, uienpoeder, hete saus en gerookte paprikapoeder door elkaar in een grote mengkom.
  2. Doe de ontbeende, huidloze kippendijen in de kom en zorg ervoor dat elke dij bedekt is met de pekel. Dek de kom af met plasticfolie en laat de kip 1 uur tot een nacht in de koelkast marineren in de karnemelkpekel. 
  3. Verhit ongeveer de helft van de hoeveelheid plantaardige olie in een dutch oven pot. Laat de olie een temperatuur van 350 graden F bereiken (180 graden C/ 160 graden C bij gebruik van een heteluchtoven).
  4. Terwijl de olie opwarmt, klop je in een mengkom de bloem, maïzena, bakpoeder en kruiden door elkaar. Haal elke kippendij uit de pekel en wentel die door de gekruide bloem. Bedek de kip grondig met bloem en laat vijf minuten rusten op een bord alvorens te bakken.
  5. Bak de kip in de hete olie (niet meer dan ongeveer 4 dijen per portie) tot ze goudbruin, knapperig en helemaal gaar zijn, ongeveer 8-9 minuten.
  6. Haal de kip voorzichtig uit de olie en leg ze op een bakplaat met een rooster en laat ze iets afkoelen voor het serveren. Herhaal dit tot alle kippendijen gebakken zijn.
  7. Maak de Belgische wafels en serveer de kip bovenop de wafels, besprenkel ze vervolgens royaal met kruidige honing-botersaus of ahornsiroop.

HEERLIJKE BORREL & BRUNCH COMBINATIES

BERNARDUS CHARDONNAY 2019 / TORRES GRAN VINA SOL

  • Chardonnay met power en volle botersmaak combineert goed met de volle vettigheid uit dit gerecht. De volle houd opvoeding gaat mooi samen met de spices uit de saus.

PERE VENTURA GRAN RESERVA 2017

  • De bubbel zorg voor wat frisheid terwijl de volle smaak van deze gerijpte cava mooi staande blijft tegen de sterke smaken. 

BUFFALO TRACE

  • De bruine suiker uit de bourbon gaat mooi met de spicy honey saus

GUINNESS STOUT ORIGINAL

  • De gebrande mout in dit bier haald de smaak van dit volle gerecht naar boven & de caramel pas mooi bij de saus. 
image

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.