Skip to main content

Ontdek de recepten


Cinnamon rolls

Cinnamon rolls

Met Pasen doe je extra je best om een lekkere brunch, gourmet of diner op tafel te zetten. De perfect passende drank zorgt ervoor dat je gerecht én de drank zelf nog lekkerder smaken! Wij hebben de perfecte Borrel & Brunch combinaties voor je uitgezocht. Zo kan je optimaal genieten tijdens de paasdagen!

image

Paasbrunch - Cinnamon Rolls 

Met deze Zweedse lekkernij zit jouw paasbrunch wel gebakken. Probeer ze eens met de Sir Edmon Bourbon Vannilla Infused Gin, deze gin combineert mooi met de rijke smaken uit het gerecht. 

Het recept

20 porties

  • 25 minuten bereiden
  • 25 minuten oventijd
  • 2,5 uur wachten

Benodigdheden: 

  • 200ml volle melk
  • 125g ongezouten roomboter
  • 7g droge gist
  • 420g tarwebloem
  • 30g witte basterdsuiker
  • 1/2tl gemalen kardemom
  • 1.5tl vanille extract
  • 1/4tl zout
  • 1 middelgroot ei
  • 50g donkere basterdsuiker
  • 1el gemalen kaneel
  • 75g poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Doe 175 ml melk en 50 g boter in een steelpan en verwarm tot handwarm. Zet het vuur uit en voeg de gist toe als de boter gesmolten is en laat ca. 5 min. staan.
  2. Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de witte basterdsuiker, kardemon, ⅔ van het vanille-extract en het zout toe en roer door. Klop het ei los en roer erdoor. Voeg het melkmengsel toe en kneed ca. 5 min. tot een samenhangend en elastisch deeg. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Laat met een schone theedoek afgedekt 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek tot het in volume verdubbeld is.
  3. Meng ondertussen de donkere basterdsuiker en kaneel door 60 g van de boter tot een gladde pasta.
  4. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Rol het deeg, vanaf de lange kant op en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Leg de deegrolletjes in de ingevette ovenschaal en laat afgedekt nog 45 min. rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 30 min. afkoelen.
  6. Smelt ondertussen de rest van de boter en meng met de poedersuiker, de rest van het vanille-extract en de rest van de melk door elkaar. Verdeel het glazuur over de kaneelbroodjes en laat 30 min. verder afkoelen.

Heerlijke drank combinaties

GONZALEZ BYASS NECTAR PEDRO XIMÉNEZ

  • De zoete tonen van rozijnen en appelstroop gaan mooi samen met de zoete kaneel, probeer het ook eens licht gekoeld. 

CHIVAS REGAL EXTRA 13YO OLOROSO SHERRY CASK

  • De rijke smaken van vanille en kaneel die het naast de zoetigheid van het sherry vat heeft mee gekregen passen perfect bij het zoet en kaneel in het gerecht. 

SIR EDMOND BOURBON VANILLA INFUSED GIN

  • De vanille in deze gin combineert mooi met de rijke smaken uit het gerecht maar brengt tegelijkertijd wat frisheid in de combinatie. 
image

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.