Vega: Couscoussalade met feta en gegrilde groenten
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten:
- 300 g couscous
- 1 courgette (in plakken van 1⁄2 cm)
- 1 aubergine (in plakken van 1⁄2 cm)
- 1 rode paprika (gehalveerd, zaad en zaadlijsten verwijderd)
- 6 el extra vergine olijfolie + extra om in te vetten
- 3 el citroensap
- 1 teen knoflook (geperst)
- 200 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 2 wortels (in dunne plakjes)
- 4 takjes basilicum (blaadjes gescheurd)
- 2 lente-uitjes (in ringetjes)
- 2 el kappertjes
- 200 g kikkererwten (uit blik)
- 200 g feta (verbrokkeld)
Bereiding:
- Verhit de barbecue.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrijk de courgette, aubergine en paprika met een kwastje met wat olijfolie. Gril ze op de barbecue beetgaar met mooie bruine strepen.
- Meng ondertussen 6 el olijfolie met het citroensap en de knoflook tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de courgette, aubergine en paprika in grove stukken en bestrooi met wat peper en zout. Meng met de couscous en de rest van de ingrediënten. Houd wat basilicum en feta over om te bestrooien.
- Schep de dressing door de salade. Bestrooi de salade met de rest van het basilicum en de feta.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).