Recept
Gekruide lamsfilet met komkommersalade
Recept
HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 40 MIN.
Ingrediënten:
- 20 g koriander
- 2 tl ras el hanout
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 ingemaakte citroen (gele schil fijngehakt)
- 10 el extra vergine olijfolie
- 600 g lamsfilet
- 3 el vers limoensap
- ½ groene peper (zaadjes verwijderd en
- in ringetjes)
- 1 komkommer (in stukjes)
- 1 bosje radijs (in dunne plakjes)
- 20 g kiemgroenten
Bereiding:
- Doe 15 g van de koriander, de ras el hanout, knoflook, citroenschil en de helft van de olijfolie in een keukenmachine en maal fijn.
- Bestrooi het lamsvlees met zout en wrijf het in met de kruidenolie. Laat 30 min. intrekken.
- Klop het limoensap met de rest van de olijfolie tot een dressing.
- Doe de rest van de koriander, de groene peper, komkommer, radijs en kiemgroenten in een grote schaal.
- Verhit een grillpan tot zeer heet en gril het vlees 2-3 min. aan iedere kant.
- Meng de dressing door de salade.
- Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer met de salade.
Lekker met gebakken aardappels of aardappels uit de oven.
Dit recept komt uit het Proef! magazine maart-juni 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.