Vega: Gnocchi in pompoensaus met paddenstoelen
HOOFDGERECHT- 4 PERSONEN – 30 MINUTEN
INGREDIËNTEN:
- 800 g gnocchi
- 500 g flespompoen (geschild en in blokjes)
- 400 g gemengde paddenstoelen (schoongeborsteld)
- 100 ml slagroom
- 4 el extra vergine olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 snufje gedroogde chilipepervlokken
- 2 blaadjes verse salie (fijngehakt)
- handje rucola
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
BEREIDING:
- Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Bak hierin de knoflook en de chilipepervlokken 20 sec. aan. Laat de knoflook niet bruin worden; dan wordt hij bitter
- Voeg de pompoen toe en bak 1 min. zachtjes mee. Schenk hier 150 ml water bij en laat het geheel 15-20 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door en check of er nog voldoende water in de pan zit zodat de pompoen niet aan kan branden en voeg indien nodig meer water toe
- Giet de pompoen als deze gaar is af, laat goed uitlekken en doe de pompoen in een keukenmachine
- Voeg de salie toe en mix tot een puree. Voeg vervolgens de room toe en mix tot er een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Houd de puree apart
- Snijd van de paddenstoelen de grote exemplaren in stukken. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen aan tot ze mooie bruine randjes krijgen en ze vocht beginnen los te laten. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 1 min. door
- Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Meng de warme pompoensaus met de gnocchi. Doe op een schaal en verdeel hier de paddenstoelen en wat rucola over
- Serveer met de Parmezaanse kaas.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).