Kalfsvlees in witte wijn met citroen en tijm
HOOFDGERECHT 4 PERSONEN. – 70 MIN.
Ingrediënten
- 800 g kalfslappen (in stukken van 4x4 cm)
- Extra vergine olijfolie
- Ca. 50 g bloem
- 2 grote uien (grof gehakt)
- 8 tenen knoflook (gepeld)
- 4 wortels (in stukken)
- 1 citroen
- 4 takjes tijm
- 4 laurierbladeren
- 500 ml droge witte wijn
- 750 ml kippenbouillon
- 2 kleine venkelknollen (in kwarten)
- Zeezout en peper
Bereinding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.
- Strooi de bloem op een bord.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem.
- Schud de overtollige bloem eraf.
- Bak het vlees op deze manier in kleine porties in olijfolie goudbruin en leg in een ovenschaal.
- Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan en bak de uien en knoflook goudgeel.
- Voeg de wortel toe en bak 2 min. zachtjes mee. Doe de wortel, knoflook en uien bij het vlees in de ovenschaal.
- Snijd de gele schil van de citroen en snijd de schil in repen.
- Steek de citroenschil, tijm en laurierbladeren tussen het vlees.
- Verwarm de wijn in een steelpannetje en breng de bouillon in een apart pannetje aan de kook.
- Schenk allebei over het vlees totdat het net onder staat.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 1 uur in het midden van de oven.
- Voeg dan de stukken venkel toe en bak nog 45 min., zonder het aluminiumfolie.
- Let op dat het vlees niet droog komt te staan. Voeg, als het te droog wordt, een beetje bouillon of wijn toe.
- Serveer het vlees met de groenten en de saus.
TIP: Lekker met aardappelpuree.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).