Skip to main content

Kerst: Ossenstaartsoep met Madeira

VOORGERECHT 4 PERSONEN - 30 MINUTEN

Ingrediënten

Ossenstaartsoep
  • 1 liter ossenstaartsoep
  • 500 ml kalfsfond
  • 100 g gemengde paddenstoelen
  • +/- 4 el Madeira (meer of minder naar smaak)
  • 6 takjes verse peterselie (zeer fijngesneden)
  • 2 takjes selderijblad (zeer fijn gesneden)
  • 2 sneetjes geroosterd brood (gehalveerd)

Bereiding

  1. Doe de ossenstaartsoep met de fond in een grote pan en kook die tot ca. 2 3 in, zodat hij lekker sterk van smaak wordt
  2. Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes en kook ze enkele minuten zachtjes mee tot ze net aan gaar zijn
  3. Schenk de Madeira erbij
  4. Strooi vlak voor het serveren de verse kruiden in de soep
  5. Serveer met kleine stukjes geroosterd brood

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.