Recept
Kipstoofschotel met Armagnac
Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur en 15 minuten.
Ingrediënten
- 1 el boter
- 1 kip (in 8 stukken: 2 borstfilets, 2 vleugeltjes en elke poot in 2 stukken)
- 500 g wortels (grofgeraspt of in heel dunne plakjes)
- 500 g prei (in dunne ringen)
- 150 ml Armagnac
- 250 ml witte wijn
- 6 tenen knoflook
- 750 g aardappelen (soort naar keuze)
Bereiding
- Verhit de boter in een grote braadpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak de stukken in 5 min. rondom bruin.
- Neem uit het bakvet en houd apart. Voeg de wortels en prei toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en bak in 5 min. zachtjes aan.
- Doe de kip, behalve de borstfilets, erbij en schenk er de Armagnac over. Schenk de wijn naast de kip en voeg de ongepelde tenen knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Dek af met de deksel, breng aan de kook en kook 30 min. op laag vuur.
- Snijd de borstfilets in kleinere stukken. Voeg toe en kook nog 30 min. mee. Kook ondertussen de aardappelen in 20 min. gaar.
- Giet af en serveer met de kipstoofschotel.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).