Recept:
Kruidnoten Tiramisu
Het is weer tijd voor kruidnoten. Kijk jij ook al het hele jaar uit naar die heerlijke Sint lekkernijen waar je maar geen genoeg van kunt krijgen? Kruidnoten zijn al lekker op zich, maar wist je dat ze ook goed passen in toetjes? Probeer eens deze Sint variant op de klassieke tiramisu: de kruidnoten tiramisu. Om je vingers bij af te likken!
Bereiding
- Meng de verse espresso, cognac en amaretto door elkaar. Zet dit mengsel aan de kant en laat het afkoelen
- Maal 40 gram mokkaboontjes fijn in een keukenmachine en zet apart
- Klop eerst de suiker, ricotta en mascarpone door elkaar totdat ze goed zijn gemixt en een luchtige mengsel vormen. Roer hierna de kwark en vanillevla door het mengsel
- Doe 100 gram kruidnoten door het espresso, cognac en amaretto mengsel. Laat de kruidnoten 2 minuten in het mengsel weken om de smaken goed op te zuigen. Roer elke 30 sec. voorzichtig zodat alle kruidnoten helemaal doorweekt raken
- Haal de kruidnoten voorzichtig met een lepel uit het mengsel en verdeel ze over 6 glazen
- Schep wat van het mascarpone mengsel in de glaasjes bovenop de kruidnoten en strijk het met de achterkant van een lepel glad. Zorg dat er een dikke laag bovenop de kruidnoten ligt
- Herhaal stap 5 en 6 totdat je meerdere lagen krijgt
- Bestrooi de glazen vervolgens met de gemalen mokkaboontjes er garneer met de overgebleven boontjes
Maak zelf je eigen speculaaslikeur
Je hebt er even wat tijd voor nodig, maar het is zo de moeite waard. Je eigen speculaaslikeur. Hiermee smaakt deze (of een andere) tiramisu nog veel lekkerder! Ontdek het recept en maak je eigen drank.
Variëren en serveren
Dit recept kun je ook met pepernoten (van die brokken), bitterkoekjes en speculaas maken. Variëren maar! De kruidnoten tiramisu is ook heerlijk als dessert bij jouw after dinner momentje. Probeer het eens met een Espresso Martini of Irish Coffee.
Meer inspiratie opdoen?
Wil je eens wat anders proberen? Bekijk dan meteen onze heerlijke recepten voor chocoladecake met frambozen, crepes met roomijs en whiskykaramelsaus of chocofondant met kardemomroom en fruitcoulis. Bekijk ook op onze sterke drank pagina voor meer inspiratie.