BBQ Recept
Lamsköfteburger met platbrood
De ene burger is de andere niet. Deze burger is buitengewoon... lekker! En van de BBQ smaakt ie helemaal top!
Hoofdgerecht - 4 personen - 30 min
Ingrediënten
- 15 g koriander (fijngesneden)
- 15 g platte peterselie (fijngesneden)
- 500 g lamsgehakt
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 2 tl gerookte zoete paprikapoeder
- 3 tl sumak (specerij)
- 1 citroen (rasp + sap)
- 200 g Turkse yoghurt (10% vet)
- 300 g rode kool (fijngesneden)
- 4 el olijfolie
- 15 g verse munt
- 4 stuks Libanees platbrood
- 8 metalen spiesen
Bereiding
- Kneed de helft van de koriander, knoflook en peterselie goed door het lamsgehakt samen met de ui, komijnzaad, paprikapoeder en 1 tl sumak. Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed voor de köfte elke portie in een langwerpige, egale vorm rond de spiesen.
- Meng de overgebleven knoflook met de rest van de kruiden (behalve de peterselie) en de citroenrasp door de yoghurt. Verdun de yoghurtsaus met 2 el citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de rode kool in een kom samen met de rest van de peterselie, 3 el olijfolie en 4 el van de yoghurtsaus. Pluk de blaadjes van de munt en schep de helft door de rode koolsalade.
- Kwast de lamsköfte in met 1 el olie en rooster de köfte ± 10 min. op een matig hete barbecue. Keer ze regelmatig. Bestrooi ze met de rest van de sumak en hou ze warm tussen twee (voorverwarmde) borden. Rooster de Libanese platbroden een voor een op de barbecue, ± 10 seconden per kant. Als je ze te lang roostert worden ze krokant.
- Vul elk platbrood met 2 lamsköfte, yoghurtsaus, rode koolsalade en rest van de muntblaadjes. Rol de platbroden dicht en serveer de lamsköfteburgers met de rest van de koolsalade.