Lamsrack met verse kruiden - paasgerecht
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 60 minuten.
INGREDIËNTEN
- 4 sneetjes witbrood (korst verwijderd en
- verkruimeld)
- 30 g peterselie (fijngehakt)
- 15 g koriander (fijngehakt)
- 15 g munt (fijngehakt)
- 120 g zachte boter + 1 el extra
- 1 lamsrack met 8 koteletten (1.2 kg)
- bakpapier
- braadslede
- vleesthermometer
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng het broodkruim, de peterselie, koriander en munt met 120 g boter en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak het lamsrack om en om bruin. Leg het vlees in de braadslede en verdeel het brood-kruiden-botermengsel over de bovenkant.
- Druk aan. Zet de braadslede in het midden van de oven en bak tot de vleesthermometer een kerntemperatuur van 58 °C aangeeft.
- Neem het lamsrack uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
TIP
Serveer met een lekkere voorjaarscouscous met bijvoorbeeld artisjokharten, groene-aspergepunten, tuinerwten en radijsjes.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).