Linguine met sardientjes, saffraan en groene kool
Recept
Hoofgerecht - 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten:
- 75 ml witte wijn (pinot bianco)
- 1 tl saffraandraadjes
- 100 g oud zuurdesembrood
- 5 el extra vergine olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- 1 el venkelzaad
- 200 g groene kool (nerven verwijderd, grof
- gesneden)
- 75 ml witte wijn
- 2 blikjes sardientjes op olie (à 120 g,
- uitgelekt)
- 5 el pijnboompitten
- 400 g linguine
- 2 el verse peterselie (gehakt)
Bereiding:
- Week de saffraan in 2 el heet water. Maal het oude brood in een keukenmachine tot grof kruim. Verhit 3 el van de olijfolie in een pan en bak hierin het broodkruim goudbruin. Breng op smaak met zout. Houd apart
- Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de ui 5 min. zachtjes aan. Voeg de knoflook en het venkelzaad toe en bak 2 min. mee
- Voeg de kool toe en bak op middelhoog vuur ca. 3 min. mee. Voeg vervolgens de wijn toe en draai het vuur hoger. Kook tot de wijn grotendeels verdampt is
- Voeg de saffraan inclusief het vocht toe
- Voeg 2/3e van de sardientjes en alle pijnboompitten toe. Laat op laag vuur afgedekt 8 min. stoven
- Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
- Meng de pasta vervolgens met de saus en verdeel de rest van de sardientjes hierover. Bestrooi met het broodkruim en de peterselie.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).