Skip to main content

Mosselen met Aquavit, karwijzaad en roomsaus

Mosselen en bier

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 2 el boter
  • 4 sjalotten (gesnipperd)
  • 200 ml Aquavit (of witte wijn)
  • 250 ml slagroom
  • 2 el mierikswortel (versgeraspt of uit een
  • potje)
  • 4 el dragon (fijngehakt)
  • 4 el bladpeterselie (fijngehakt)
  • 1 tl karwijzaad
  • snufje witte peper

Wil je dit recept zelf maken? Bekijk dan alle Aquavit of alle witte wijn

Bereiding:

  1. Spoel de mosselen schoon onder koudstromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. 
  2. Smelt de boter in een grote (mossel-)pan en bak de sjalot 3 min. zachtjes aan.
  3. Voeg de Aquavit of wijn en de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. 
  4. Kook 5 tot 7 min. tot alle schelpen open zijn. Schud de inhoud af en toe om.
  5. Verwijder de exemplaren die niet open zijn gegaan. Schep de mosselen met een schuimspaan in een schaal en houd warm onder aluminiumfolie. 
  6. Schenk de room bij het kookvocht en kook 5 min. in op hoog vuur zodat de saus wat geconcentreerder wordt. 
  7. Haal de pan van het vuur en roerde mierikswortel, dragon, peterselie, het karwijzaad en de witte peper erdoor.
  8. Giet de saus over de mosselen. Lekker met brood, boter en nog wat extra geraspte mierikswortel.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.