Paas recepten:
Asperge Quiche
HOOFDGERECHT
4 PERS. – 15 MIN
± 45-50 MIN. OVENTIJD
Benodigdheden:
- 270 g vers bladerdeeg
- 350 g groene asperges
- 1 citroen
- 4 middelgroot ei
- 100 g ricotta
- 150 g feta
- 400 g bloemkoolrijst
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het bladerdeeg in de springvorm. Zorg dat je de onnodige randen wegsnijdt.
- Snijd de onderkant van de asperges en snijd deze in kleine stukken. Blancheer de asperges 3 minuten in kokend water. Giet af en koel terug onder koud stromend water.
- Boen de citroen en rasp deze. Pers het sap uit van de helft van de citroen. Klop de eieren los in een grote kom, samen met de ricotta. Voeg de groene asperges, feta, het citroensap, de citoenrasp, de bloemkoolrijst, versgemalen zwarte peper en wat zout toe. Zorg dat dit goed mengt!
- Giet het mengsel over het bladerdeeg. Zet de quiche in de oven en bak deze in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat vervolgens eventjes afkoelen voordat je het serveert.
Dr. Loosen Pinot Blanc
Een heerlijke fruitige wijn vol appel en perenfruit. Soepel en tegelijkertijd verfrissend en opwekkend van smaak. Gemaakt door één van de bekendste en beste wijnmakers uit de Moesel.