Recepten:
Nigiri Sushi
HOOFDGERECHT
4 PERSONEN – 1 UUR EN 50 MIN.
± 15 MIN. WACHTTIJD
Benodigdheden:
- 500 g sushirijst
- 600 ml kraanwater
- 6 el rijstazijn
- 2 tl zeezout
- 4 tl kristalsuiker
- 100 g verse zalmhaas
- 3 norivel
- 1 avocado
- 4 el sushigember
- 75 ml Japanse sojasaus
Bereidingswijze:
- Spoel de rijst af onder koud stromend water. Belangrijk is dat het water bijna niet meer wit kleurt. Laat de rijst vervolgens 10 minuten staan in een pan met dikke bodem. Voeg 600 ml kraanwater bij de rijst en kook dit, met de deksel op de pan, eerst 2 minuten op hoog, 5 minuten op middelhoog en daarna 12 minuten op laag vuur gaar.
- Zet het vuur uit en dek de pan af met een schone theedoek. Doe nu de deksel weer op de pan en laat dit 15 minuten staan.
- Verwarm in een andere pan de azijn met de suiker en het zout en roer totdat dit is opgelost. Laat vervolgens afkoelen. Schep nu de rijst in een schaal. Verdeel de dressing erover. Schep voorzichtig om en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
- Maak met natte handen blokjes van de rijst. Snijd daarna het zalmhaasje in 10 dunne plakjes en leg deze op de rijst. Knip 2 norivellen in dunne strengen en wikkel deze om de rijstblokjes. TIP! Om ze vast te laten plakken kun je de uiteinden vastplakken door wat water te gebruiken.
- Knip de overgebleven norivellen in repen van een halve cm. Snijd de avocado verticaal doormidden. Verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Zorg ervoor dat deze dezelfde grote zijn als de blokjes rijst. Leg ze op de rijst, wikkel de nori eromheen en plak wederom vast met wat water.
- Serveer de sushi! Hierbij kun je ingelegde gember, sojasaus en eventueel wat wasabi serveren!
DOMÄNE WACHAU GRÜNER VELTLINER FEDERSPIEL
Een heerlijke frisse Gruner Veltliner van super kwaliteit. De druiven zijn afkomstig van de stijle hellingen van één van 's werelds beste cooperaties, Domäne Wachau. Een wijn met de frisheid van grapefruit, limoen met daarnaast kruiden en de kenmerkende witte peper.
''Een heerlijke wijn om op tafel te zetten met Pasen! Deze Grüner Veltliner past zich als een kameleon aan, aan het gerecht.''