Paas recepten:
Oeuf Mayonnaise met Dille-olie
VOOR- OF BIJGERECHT
6 PERS. – 15 MIN.
Benodigdheden:
- 7 middelgrote verse eieren (op
- kamer
- temperatuur)
- 1 el dijonmosterd
- ½ tl zout
- 1 biologische citroen (rasp en sap)
- 250 ml zonnebloemolie
- 5 g verse dille (grof gesneden)
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 6 gelijke blaadjes baby romaine
- grof zeezout
Bereidingswijze:
- Kook 6 eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte.
- Maak ondertussen de mayonaise: splits 1 ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de eidooier in een kom met de mosterd, het zout en 1 el citroensap. Schenk druppelsgewijs en al roerend met een garde, de zonnebloemolie erbij.
- Voor de dille-olie. Doe de dille samen met de olijf olie, 2 el citroensap en helft van de rasp in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dik ke groene olie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en eventueel nog wat rasp.
- Verdeel de romaineblaadjes over serveerborden. Verdeel over elk blaadje 2 el mayonaise en verdeel over elke lepel mayonaise een eitje. Besprenkel rondom met de dille-olie. Bestrooi de eitjes met wat grof zeezout.
TIP: De rest van de mayonaise is goed afgesloten in de koelkast 2 weken houdbaar.