Recept
Penne met verse worst, salie en walnoten
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten:
- 100 ml droge witte wijn
- 75 g walnoten
- 400 g penne
- 40 ml zonnebloemolie
- 8 blaadjes verse salie
- 400 g verse braadworst
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 200 ml slagroom
- 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereiding:
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan op matig vuur tot ze lekker beginnen te ruiken. Schep regelmatig om
- Bestrooi ze met wat zout, haal de noten uit de pan en hak ze fijn. Houd de noten vervolgens apart
- Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een kleine koekenpan en frituur hierin 4 blaadjes salie tot ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier
- Hak de andere 4 blaadjes salie fijn
- Verwijder het velletje van de braadworst en breek het vlees in stukken van 3 cm
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes worst om en om bruin op middelhoog vuur
- Voeg vervolgens de ui aan de worst toe en bak de ui 4 min. zachtjes mee
- Schenk de wijn erbij en laat helemaal inkoken. Zet het vuur nu iets lager
- Voeg vervolgens de slagroom en de gehakte salie toe. Blijf roeren en laat inkoken tot een mooie saus die aan de lepel blijft hangen. Breng op smaak met peper en zout
- Roer de afgegoten pasta en de Parmezaanse kaas door de saus
- Doe op een schaal en bestrooi met de gehakte walnoten. Leg de gefrituurde blaadjes salie hier ter garnering bovenop
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).