Skip to main content

Pittige kipstoof

Recept

pittige kipstoof

HOOFDGERECHT 4 PERSONEN. – 2 UUR

Ingrediënten

  • 800 g kippendijen
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 200 g pikante salamiworstjes (in blokjes)
  • 1 ui (in ringen)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el tomatenpuree
  • 8 kleine vastkokende aardappels (geschild en gehalveerd)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 el rodewijnazijn
  • 3 el platte peterselie (gehakt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. 
  2. Wrijf de kip in met peper en zout. 
  3. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige braadpan. Bak hierin de kip om en om bruin. 
  4. Haal de kip uit de pan. 
  5. Doe de salami, ui, knoflook, peperoncino en oregano in de pan en bak 10 min. zachtjes aan. Roer er op het laatst de tomatenpuree door het mengsel en bak mee tot deze zoet begint te ruiken. 
  6. Doe vervolgens de aardappels in de pan en schep het rustig om. 
  7. Doe de kip weer bij de rest terug in de pan. Schenk de bouillon en azijn erbij. Strooi de peterselie erover en breng aan de kook. 
  8. Sluit de deksel. 
  9. Zet voor 45 minuten op 190 °C in het midden van de oven tot de kip goed gaar is. 

Tip 1: Liefhebbers van peper kunnen nog wat gehakte, verse groene peper over het gerecht strooien.

Tip: 2 Lekker met stukken brood en een groene salade. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.