Pizza met groene pepers en salami
Recept
HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN - 50 MINUTEN
INGREDIËNTEN
- 1 pikante droge worst (bijv. salami)
- 4 grote groene pepers op zuur (potje)
- 2 bollen mozzarella
- 8 el semola di grano duro (fijngemalen griesmeel)
- 4 rollen vers pizzadeeg
- 200 ml passata
- 4 tl gedroogde oregano
- 2 el extra vergine olijfolie
- 100 g rucola
BEREIDING
- Verhit de oven op de hoogste stand (dat is meestal rond de 250 graden) of gebruik de speciale pizzastand (liefst met pizzasteen)
- Verwijder het vel van de worst en snijd de worst in plakjes van 3 mm
- Verwijder de stelen van de groene peper en snijd in stukken van 1 cm
- Breek de mozzarella in stukken
- Bestrooi je werkvlak met een beetje semola di grano duro. Rol een bolletje pizzadeeg uit tot een mooie dunne bodem
- Leg de pizza op een met bakpapier beklede bakplaat of op een pizzasteen
- Bestrijk de pizza met een beetje passata. Zorg dat er weinig passata in het midden van de pizza komt en wat meer aan de buitenkant
- Beleg de pizza met worst en groene peper en bestrooi met oregano
- Bak in het midden van de oven in 5-10 min. krokant en goudbruin
- Haal vervolgens de pizza uit de oven. Verdeel wat mozzarella over de pizza en bestrooi met peper en zout
- Schenk een dun straaltje olie over de mozzarella en verdeel er wat rucola over
- Maak zo 4 pizza’s.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).