Recept
Vega: Risotto met erwten en sugarsnaps - paasgerecht
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 60 minuten
Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- (van 1 bouillontablet)
- 100 g sugarsnaps
- 2 el extra vergine olijfolie + extra
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- 300 g risottorijst
- 200 ml droge witte wijn
- 200 g kleine tuinerwten uit de diepvries
- (ontdooid)
- 50 g roomboter
- 50 g geraspte Pecorino Romano
- (Italiaanse kaas)
- 1 bol mozzarella
Bereiding:
- Verhit de bouillon. Blancheer ondertussen de sugarsnaps 1 min. in kokend water met wat zout. Spoel af onder koud stromend water. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak de ui 5 min op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
- Draai het vuur hoog. Doe de rijst erbij en roerbak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
- Draai het vuur terug tot middelhoog. Voeg nu scheut voor scheut de warme bouillon toe. Roer steeds tot de bouillon is opgenomen voor je een nieuwe scheut toevoegt. Ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- Roer er de tuinerwten en de helft van de sugarsnaps door. Voeg de roomboter en kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep op de borden en verdeel er de mozzarella en rest van de sugarsnaps over. Bestrooi met wat peper en druppel er wat olijfolie over.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).