Salade met ham, meloen en cranberrydressing
Recept
Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 75 g gemengde sla
- 25 g rucola
- 1 cantaloupe (in stukken)
- 200 g mozzarella (in stukken)
- 2 el gedroogde cranberry's
- 200 g rauwe ham, bijv. Parmaham
- of Coburgerham
Voor de cranberrydressing
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 50 g verse cranberry's
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 1 tl verse tijmblaadjes
- 2 tl rode wijnazijn
- 1 tl vloeibare honing
- 1 tl Dijonmosterd
Bereiding:
- Verdeel de gemengde sla en rucola over 4 borden.
- Snij de meloen in stukken.
- Verdeel de stukken meloen en mozzarella over over de salade.
- Bestrooi met de gedroogde cranberry's.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in de kleine kom van de foodprocessor of met de staafmixer tot een gladde dressing.
- Breng op smaak met peper en zeezout.
- Sprenkel vlak voor het serveren een beetje van de dressing over de salade.
- Drapeer er de plakjes rauwe ham over.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).