Skip to main content

BBQ Recept


Slawrap met gegrilde tofurepen

Slawrap met gegrilde tofurepen

De ene burger is de andere niet. Deze burger is buitengewoon... lekker! En van de BBQ smaakt ie helemaal top!

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 min (+ 1 uur wachttijd) - vegan

Ingrediënten

  • 750 g tofu
  • 100 g gezouten pinda’s
  • 3 cm verse gember (geraspt)
  • 1 limoen (geraspt + sap)
  • 1 rode peper (fijngesneden, zonder
  • zaadjes)
  • 2 el sojasaus
  • 1 ijsbergsla
  • 1 el koolzaadolie
  • 400 g kimchi (Koreaanse ingemaakte kool,
  • te koop bij AH)
  • 40 g vegan mayonaise

Bereiding

  • Wikkel de tofu strak in een schone theedoek. Leg in een schaal en zet 1 uur in de koeling met iets zwaars erop, bijvoorbeeld een vol pak vruchtensap. Zo verliest de tofu vocht, wordt hij steviger en is ‘ie beter te grillen.
  • Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine of hak fijn. Meng de pinda’s met de gember, limoenschil, 1 el limoensap, sojasaus, helft van de rode peper en 100 ml water tot een dressing. De dressing lijkt nu erg dun, maar dikt op na een paar minuten.
  • Snijd de stronk van de ijsbergsla en haal de bladeren voorzichtig los zodat ze heel blijven. Hou 8 middelgrote bladeren apart en snijd de rest van de sla in reepjes. Meng in een kom met 1 el limoensap en 2 el olie.
  • Snijd de tofu in repen van 1 cm dik. Smeer ze in met de olie en rooster ze ± 8 min. op het rooster van een matig hete barbecue. Keer ze regelmatig.
  • Vul de slabladeren met de tofurepen en lepel hier de pindadressing over. Verdeel er de kimchi, rest van de rode peper, de helft van de ijsbergslareepjes en mayonaise over. Rol de bladeren op tot slawraps. Zet ze vast met een mooie prikker die er duidelijk uitsteekt (zodat je hem niet vergeet tijdens het eten) en serveer met de rest van de ijsbergsla.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.