Varkenskarbonades à la charcutière
Recept
Hoofdgerecht 4 personen – 40 minuten
Ingredienten:
- 3 el boter
- 2 handappels, bijv. Jonagold (in kwarten,
- klokhuis verwijderd)
- 4 varkenskarbonades
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 1 el bloem
- 100 ml witte wijn
- 200 ml kippenbouillon (van tablet)
- 4 el crème fraîche
- 1 el Dijonmosterd
- 4 el augurken (fijngehakt)
- 4 takjes bladpeterselie (fijngehakt)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak de appels kort aan elke kant tot ze licht beginnen te bruinen.
- Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
- Bestrooi de karbonades met peper en zout.
- Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak het vlees ca. 4 min. aan elke kant.
- Doe de karbonades in een schaal en schuif 8 min. in de oven.
- Haal de schaal uit de oven en houd warm onder aluminiumfolie.
- Bak de ui in het overgebleven braadvet lichtbruin.
- Voegde bloem toe en roer 1 min. door. Roer de wijn erdoor en laat inkoken tot de helft. Blijf roeren zodat ook schraapsels van de bodem loskomen.
- Voeg de bouillon toe en laat weer inkoken tot de helft.
- Roer de crème fraîche, mosterd, augurken en peterselie erdoor.
- Doe de karbonades met het vocht dat uit het vlees gekomen is terug in de saus om door te warmen.
- Serveer het vlees met de saus en de appeltjes. Lekker met kleine gekookte aardappeltjes en sperziebonen.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).