Recept:
Varkenskoteletten met venkelrub
Recept
hoofdgerecht – 4 personen – 50 minuten
Ingrediënten
- 2 takjes rozemarijn (alleen naaldjes)
- 3 takjes tijm (blaadjes)
- 1 takje salie (blaadjes)
- 2 tenen knoflook (in plakjes)
- 2 el venkelzaad
- ½ tl rodepepervlokken
- 4 schouderkarbonades (1½ cm dik)
- 2 el extra vergine olijfolie
Bereiding
- Doe de rozemarijn, tijm, salie, knoflook en het venkelzaad in een keukenmachine en maal fijn. Meng de rodepepervlokken erdoor.
- Smeer de karbonades in met olijfolie. Wrijf in met het kruidenmengsel en laat 30 minuten intrekken.
- Steek de BBQ aan. Verhit tot 130 ˚C. Gril de karbonades om en om bruin tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 65 ˚C.
- Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Lekker met sherrymayo (p. 37), gegrilde groenten of aardappelsalade en haricots verts.