Recept uit Spanje:
Vissoep
Recept
HOOFDGERECHT - 4 PERS. – 45 MIN
Ingrediënten:
- 500 g venusschelpen (kapotte verwijderd)
- 50 ml sherry
- 50 ml brandy of cognac
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 400 g inktvisringen
- 500 g kabeljauwhaas (in vier stukken)
- 100 g bloem
- 3 grote tomaten (zaadlijsten verwijderd)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 2 laurierblaadjes
- ½ tl saffraandraadjes
- 30 g blanke amandelen
- 1 witte boterham (zonder korst, in stukjes)
- 15 g bladpeterselie (fijngehakt)
Bereiding:
- Leg de schelpen in water en gooi de schelpen die blijven drijven weg.
- Laat uitlekken en doe ze met de sherry en brandy in een ruime pan. Kook 5 min. met de deksel op de pan tot alle schelpjes open staan. Schud de pan af en toe.
- Giet af door een vergiet, vang het kookvocht op. Gooi dichte schelpen weg.
- Verhit 50 ml olie in een koekenpan en bak de inktvis in 2-3 min. goudbruin. Neem uit de pan.
- Bestrooi de kabeljauw met peper en zout, haal door de bloem en bak in dezelfde pan 2 min. aan elke kant.
- Neem voorzichtig uit de pan en maak de pan schoon.
- Snijd de tomaat in stukjes.
- Bak de ui in de rest van de olie 3 min. op matig vuur.
- Voeg de knoflook en laurier toe en bak 2 min. mee.
- Bak dan de tomaat 3 min. mee.
- Voeg de saffraan en het kookvocht van de schelpen toe en breng aan de kook.
- Stamp de amandelen en het brood fijn in een vijzel.
- Roer door de soep. Voeg de schelpen, inktvis en kabeljauw toe en warm nog even door met de deksel op de pan.
- Bestrooi met peper en de peterselie.
Dit recept komt uit het Proef! magazine juni-augustus 2020. Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.