Recept:
Zalm in wodkamarinade
Recept
hoofdgerecht – 4 personen – 20 minuten + 1 uur marineren
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (ca. 800 g, met huid)
- 2 el venkelzaad
- 2 el korianderzaad
- 1 el zeezout
- 1 tl versgemalen peper
- 100 ml wodka
- 1 el honing
- 2 tenen knoflook (geperst)
- ½ el plantaardige olie
- ½ citroen (in plakjes)
- ½ limoen (in plakjes)
Bereiding
- Verhit de boter in een grote soeppan en bak hierin de ui, wortel, bleekselderij en tijm zachtjes 8 min. aan. Schenk de bouillon erbij en voeg de spliterwten toe. Kook zachtjes 45 min. met het deksel half op de pan tot de erwten gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de tuinerwten toe. Breng weer aan de kook zodat de erwten door kunnen warmen en garen. Maak af met het citroensap. Bestrooi met de kiem- blaadjes.
- Besmeer het roggebrood met boter en beleg met de forelfilets. Bestrooi tot slot met peper en zout.
Dit recept komt uit de Proef! van februari/maart 2016
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken.