Recept
Zalm met groene asperges en citroen - paasgerecht
Recept
HOOFDGERECHT - 4 PERS. - 40 MIN.
Ingrediënten:
- 1 kg groene asperges
- 1 zalmfilet op de huid (750 g)
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 2 tl dijonmosterd
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 1 citroen (in dunne plakjes)
- Bakpapier
Bereiding:
- Blancheer de asperges 3 min. in kokend water met wat zout. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat (of een ovenschaal waar de vis in z’n geheel in past) met bakpapier en leg de zalm er met de huid naar beneden in het midden op.
- Meng 2 el olijfolie met het citroensap, het citroenrasp, de mosterd en 2 tenen knoflook en bestrijk hier de zalm mee. Bestrooi de zalm met peper en zout en leg er de citroenplakjes op.
- Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook en schenk over de asperges - zorg dat alle asperges met wat olie worden bedekt. Leg de asperges aan twee kanten naast de zalm op de bakplaat.
- Bak in het midden van de oven 10-15 min. tot de zalm net aan gaar is.
JOSEPH DROUHIN CHABLIS RÉSERVE DE VAUDON
Deze krachtige Chablis Réserve de Vaudon is het paradepaardje van de familie Drouhin en heeft een rijke smaak omdat hij op hout is gerijpt. Zo proef je in deze witte wijn bijvoorbeeld de smaak van noten. Het is een zeer verfijnde Franse wijn voor een mooie gelegenheid. Op het etiket staat de historische watermolen 'Mouline de Vaudon' afgebeeld die stamt uit de 18e eeuw.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).