Uit nieuwe wereld
Sparkling wines
Herkomst
Vaak komen deze mousserende wijnen uit de wat hogergelegen en/of koelere gebieden van het land.
Australië en Nieuw-Zeeland
Goede Australische mousserende wijnen komen bijvoorbeeld van het eiland Tasmanië. De meeste Australische mousserende wijnen worden gemaakt van chardonnay en pinot noir-druiven
De mousserende wijnproductie in Nieuw-Zeeland is geconcentreerd in het koele, maar zonnige Marlboroughgebied. Net als in Australië vormen ook hier chardonnay en pinot noir de basis van deze wijnen. Hier worden mousserende wijnen vaak volgens de traditionele Franse methode gemaakt (Champagne: zo wordt het gemaakt). In de Verenigde Staten worden er mousserende wijnen geproduceerd in Central Valley, Carneros en Anderson Valley.
Zuid-Amerika
De meeste mousserende wijnen van het Zuid-Amerikaanse continent komen uit Argentinië en Brazilië. Ze worden meestal volgens de transfermethode bereid. De wijnen uit Brazilië lijken qua smaak erg veel op de zoete Italiaanse asti’s.
Meer leren over mousserende wijn?
Lees dan al onze champagne artikelen of verdiep je eens in andere bekende mousserende wijnen zoals prosecco en cava. Nog meer leren over mousserend? Ontdek dan deze 4 minder bekende alternatieven voor champagne!