Vol & rijk
Three Ships Single Malt 12 years
Zuid-Afrika - Malt 70CL 46,3%
Three Ships 12 Year Old is een amberkleurige whisky geproduceerd in de James Sedgwick Distillery, Wellington in Zuid-Afrika. De whisky heeft smaken van jam, abrikoos, honing en vanille met een licht rokerige afdronk.
Deze verrassend mooie Single Malt heeft 12 jaar mogen rijpen op Amerikaanse whiskyvaten. In de neus herken je biscuit met jam, abrikoos maar ook een vleugje rook. In de smaak herken je rokerige tonen gevolgd door vanille en honing. Een toch wel lange afdronk proef je de smaak van appel en koffie gepaard met walnoten. Deze verrassende Single Malt alcoholpercentage van 46.3%.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Three Ships Single Malt 12 years
Three Ships 12 Year Old is een amberkleurige whisky geproduceerd in de James Sedgwick Distillery, Wellington in Zuid-Afrika. De whisky heeft smaken van jam, abrikoos, honing en vanille met een licht rokerige afdronk.
Deze verrassend mooie Single Malt heeft 12 jaar mogen rijpen op Amerikaanse whiskyvaten. In de neus herken je biscuit met jam, abrikoos maar ook een vleugje rook. In de smaak herken je rokerige tonen gevolgd door vanille en honing. Een toch wel lange afdronk proef je de smaak van appel en koffie gepaard met walnoten. Deze verrassende Single Malt alcoholpercentage van 46.3%.
Ons verhaal
In 1977 gingen zij op ontdekkingsreis. Dat was het jaar waarin ze begonnen met het maken van de eerste commerciële whisky in Afrika. Zeker een geweldige prestatie, maar niet iedereen wenste hen veel succes op de reis - hun tegenstanders zeiden dat er geen manier was om hier, onder de Afrikaanse zon, een geweldige whisky te maken. Dat de enige echt geweldige whisky's van het noordelijk halfrond kwamen, waar ze het al eeuwen doen.
Ze zeiden dat hoewel we de tradities en het vakmanschap van onze vrienden in het noorden respecteren, die whisky's niet hun whisky's zijn. Dus gingen zij op hun eigen manier vooruit, ontwikkelden hun eigen meesterschap en gebruikten hun eigen technieken. Noem ze koppig, maar ze hadden goede redenen om te denken dat ze er een succes van konden maken. Ze hoefden immers alleen maar stil te staan bij het begin van hun distilleerderij in Wellington, die terug te voeren is op het verhaal van James Sedgwick.
Sedgwick was een ervaren zeeman. De lessen die hij op zee leerde, als kapitein van enkele van 's werelds snelste handelsschepen door gevaarlijke wateren, paste hij toe op zijn nieuwe onderneming. Een van die lessen die hij vooral begreep, was dat grote reizen zelden alleen worden volbracht. De kapitein wist dat degenen die onbekende wateren bevaren, dat vaak deden met drie schepen: één om te navigeren en het tempo te bepalen, één om te voorzien in bevoorrading en één om in ondiep water te varen.
En zo was het toen ze besloten om de eerste commerciële whisky in Afrika te maken. Ze hebben drie eigen schepen nodig: visie, vasthoudendheid en moed. Ze waren tenslotte helemaal opnieuw begonnen en bedachten hoe ze whisky konden maken in een klimaat dat zich er niet gemakkelijk voor leent.
Ze moesten de visie behouden dat een echt Zuid-Afrikaanse whisky niet alleen mogelijk was, maar van wereldklasse kon zijn. Ze hadden vasthoudendheid nodig om hun weg door de technische uitdagingen te vinden en de tegenstanders te negeren. En het zou moed vergen om zelfs maar aan een reis te beginnen die werd gesuggereerd door een gedurfde gedachte - dat ze hier een geweldige whisky zouden kunnen maken.
Vandaag hebben deze drie schepen hun naar grootsheid gebracht en hun wereldwijde erkenning opgeleverd voor hun assortiment moderne, baanbrekende en echt Zuid-Afrikaanse whisky's.