Citroenjenever
Wortegemsen
België - Citroenjenever 100CL 24,2%
Wortegemsen staat met een gebalanceerde smaak van citroen en vlierbloesem voor écht borrelplezier! De toverformule van Wortegemsen is echt eenvoudig: Haal hem ijskoud uit de koelkast, even schudden ..... en dan inschenken. Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter.
Het ontstaan van de citroenjenever was eigenlijk een toevalstreffer. Een middeleeuwse huisvrouw experimenteerde met jenever, citroen en wat suiker. Daarmee introduceerde ze zonder het te beseffen een unieke borrel, die in een mum van tijd door velen werd gewaardeerd. In Vlaanderen staat deze exquise citroenjenever nog steeds bekend als de Wortegemsen, genoemd naar de kleine Oost-Vlaamse gemeente waar hij voor het eerst werd gestookt en geconsumeerd. Wortegemsen is écht borrelplezier! De toverformule van Wortegemsen is echt eenvoudig: Haal hem ijskoud uit de koelkast, even schudden ..... en dan inschenken. Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Wortegemsen
Wortegemsen staat met een gebalanceerde smaak van citroen en vlierbloesem voor écht borrelplezier! De toverformule van Wortegemsen is echt eenvoudig: Haal hem ijskoud uit de koelkast, even schudden ..... en dan inschenken. Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter.
Het ontstaan van de citroenjenever was eigenlijk een toevalstreffer. Een middeleeuwse huisvrouw experimenteerde met jenever, citroen en wat suiker. Daarmee introduceerde ze zonder het te beseffen een unieke borrel, die in een mum van tijd door velen werd gewaardeerd. In Vlaanderen staat deze exquise citroenjenever nog steeds bekend als de Wortegemsen, genoemd naar de kleine Oost-Vlaamse gemeente waar hij voor het eerst werd gestookt en geconsumeerd. Wortegemsen is écht borrelplezier! De toverformule van Wortegemsen is echt eenvoudig: Haal hem ijskoud uit de koelkast, even schudden ..... en dan inschenken. Verfrissend in de zomer, hartverwarmend in de winter.
Ons verhaal
In 1869 begon Karel Lodewijk Filliers met boeren in het Belgische Deinze. Destijds was de boerderij nog volledig gericht was op het verbouwen van granen. In de jaren hierna werd er toch al wat gestookt als landbouwstokerij. In 1880 werd de vergunning verleend voor de ‘jeneverbranderij’ waardoor de Filliers Distillery een feit werd. Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen alambieks. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de graanjenever en andere spirits steeds meer werd verfijnd. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt. Het is mogelijk om de stokerij in Deinze te bezoeken op afspraak.