Skip to main content

Recept:


Voorjaarssalade met feta en munt - paasgerecht

Groene Voorjaarssalade
Groene Voorjaarssalade

Recept

voorjaarsalade

Voorgerecht - 4 personen - 20 minuten + 25 minuten marineren uien

Ingrediënten

  • ½ kleine rode ui, in dunne ringen
  • 5 el witte balsamicoazijn
  • zout
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 150 g peultjes, afgehaald
  • 1 groene appel
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl fijn geraspte verse gember
  • versgemalen peper
  • 150 g Griekse feta
  • 4 el fijngehakte verse munt
  • 1 zakje botersla à 100 g

Bereiden

  1. Doe de uiringen met de balsamicoazijn in een schaal en marineer ze 25 minuten (ze worden dan mooi knapperig en fijn van smaak). Schep af en toe om. Giet ze af en bewaar 1 el azijn voor de dressing. Breng ½ liter water aan de kook met wat zout. Voeg de diepgevroren doperwten toe, laat weer aan de kook komen en blancheer zonder deksel 3 minuten. Giet de erwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Bereid daarna de peultjes op dezelfde manier, maar blancheer ze 2 minuten.
  2. Snijd de appel met schil in mooie luciferdunne reepjes. Klop een dressing van: achtergehouden azijn, olijfolie, gember, zout en peper. Snijd de feta in mooie blokjes en meng ze door de fijngehakte munt.
  3. Verdeel de sla, de doperwten, peultjes, uiringen en appel over 4 platte borden. Sprenkel de dressing erover. Garneer met de fetablokjes. Heerlijk met crostini’s met gesmolten Parmezaanse kaas uit de oven.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

MOUNT VERNON SAUVIGNON BLANC


Deze sauvignon blanc is heerlijk aromatisch met duidelijke tonen van passiefruit, citrus en pasgemaaid gras. Een zeer intense smaak, maar toch subtiel en elegant. 

''Wat een heerlijke wijn’ riep mijn vrouw spontaan toen ik haar een glas schonk uit de aangebroken proeffles, ‘waar komt hij vandaan?’. Het betrof de Mount Vernon Sauvignon Blanc 2016 uit het Nieuw-Zeelandse Marlborough. Een geurige, expressieve wijn met als elementen frisse zuren, fruit van kruisbessen, iets van lychees, verse groene kruiden en een grote sappigheid. Tim and Pauline Evill, de hoofdeigenaren (en voormalige zakenpartners van stichter Ross Dawson), hebben op diverse locaties binnen Marlborough allerlei wijnpercelen, in totaal een hectare of 40, en kopen van eens zoveel grond druiven bij.'' - Hubrecht Duijker

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.