Big White
Arrogant Frog Toasty and Buttery Chardonnay
Frankrijk - Chardonnay 2023 75CL 14%
De naam Toasty and Buttery is een verwijzing naar de aroma’s van vers geroosterd brood en roomboter, die je kan proeven in deze houtgerijpte chardonnay uit de Languedoc. Deze bijzondere Arrogant Frog cuvée van Jean-Claude Mas serveer je bij gerookte zalm, gegrilde kip of zachte kazen.
Van alle witte druiven is chardonnay misschien wel de meest geschikte om op te voeden op eikenhouten vaten. Daar weet de getalenteerde wijnmaker Jean-Claude Mas alles van. Speciaal voor de liefhebbers van houtgerijpte chardonnay maakt hij deze bijzondere Arrogant Frog cuvée: Toast and Buttery. De naam van deze wijn is een verwijzing naar de aroma’s die deze wijn verkrijgt door de rijping ‘sur lie’. Naast de fruittonen van perzik en citrus ontdek je in deze chardonnay namelijk de smaak van vanille, vers geroosterd brood en roomboter. Je serveert hem bij visgerechten met een klein vetje, bijvoorbeeld in de boter gebakken witvis, gerookte zalm of paling. Ook geschikt bij witvlees of gevogelte. Probeer hem eens bij een gegrilde kip.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Arrogant Frog Toasty and Buttery Chardonnay
De naam Toasty and Buttery is een verwijzing naar de aroma’s van vers geroosterd brood en roomboter, die je kan proeven in deze houtgerijpte chardonnay uit de Languedoc. Deze bijzondere Arrogant Frog cuvée van Jean-Claude Mas serveer je bij gerookte zalm, gegrilde kip of zachte kazen.
Van alle witte druiven is chardonnay misschien wel de meest geschikte om op te voeden op eikenhouten vaten. Daar weet de getalenteerde wijnmaker Jean-Claude Mas alles van. Speciaal voor de liefhebbers van houtgerijpte chardonnay maakt hij deze bijzondere Arrogant Frog cuvée: Toast and Buttery. De naam van deze wijn is een verwijzing naar de aroma’s die deze wijn verkrijgt door de rijping ‘sur lie’. Naast de fruittonen van perzik en citrus ontdek je in deze chardonnay namelijk de smaak van vanille, vers geroosterd brood en roomboter. Je serveert hem bij visgerechten met een klein vetje, bijvoorbeeld in de boter gebakken witvis, gerookte zalm of paling. Ook geschikt bij witvlees of gevogelte. Probeer hem eens bij een gegrilde kip.